Xabarlar tezkor Telegram kanalimizda Obuna bo'lish ×

Ishtahani «jilovlash»ga yordam beradigan mahsulotlar

Ishtahani «jilovlash»ga yordam beradigan mahsulotlar

Amerikalik diyetolog Mishel Rutenshteyn Daily Mail nashriga dukkaklilar, tvorog, yogurt, olma, brokkoli va tuxumlar energiya qiymati kam bo‘lgan holda uzoq davom etadigan to‘yinganlik tuyg‘usini ta’minlashini aytdi.

Shifokorning so‘zlariga ko‘ra, nonushta uchun tuxum (va boshqa proteinga boy ovqatlar) iste’mol qilish uzoq davom etadigan to‘yimlilik tuyg‘usini ta’minlaydi. Bu, ehtimol, oqsillarning qon shakar darajasining tez ko‘tarilishi va tushishini oldini olish qobiliyatiga bog‘liq. Shakarsiz sut mahsulotlari - tvorog va tabiiy yogurt ham xuddi shunday foydali xususiyatlarga ega.

Artishok, brokkoli va sabzi ham ishtahangizni jilovlashga yordam beradi. Yuqori tolali tarkib tufayli bu mahsulotlar oshqozonda to‘liqlik hissi yaratadi. Mevalar, ayniqsa, olma sog‘lom tolalarga boy. Suvli, yumshoqroq mevalar, masalan, qovun kamroq to‘ydiradi.

Ishtahani tartibga solishning yana bir optimal varianti dukkaklilarni iste’mol qilishdir. Parhezshunosning tushuntirishicha, ular tarkibida eriydigan xun tolasi mavjud bo‘lib, ular ovqat hazm qilish jarayonida suvni singdirish va hajmini oshirish qobiliyatiga ega. Bundan tashqari, qaysi tolalar ichaklarda GLP-1 gormoni sekretsiyasini oshiradi. 

Izohlar 0

Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting

Kirish

Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring