Xabarlar tezkor Telegram kanalimizda Obuna bo'lish ×

Mutaxassis choyni ko‘p ichmaslikni maslahat berdi. Sabab?

Mutaxassis choyni ko‘p ichmaslikni maslahat berdi. Sabab?

Foto: Xabar.uz

Agar siz kuniga to‘rt stakandan kam choy ichsangiz, u tanaga foydali bo‘ladi, deydi rossiyalik diyetolog Andrey Tyajelnikov RIA «Novosti» bilan suhbatda.

Mutaxassisning eslatishicha, o‘rtacha dozalardagi choy foydalidir, chunki u antioksidant ta’sirga ega bo‘lgan fenolik birikmalar - taninlarga boy. Choy tarkibidagi polifenollar ateroskleroz, qandli diabet va gipertenziya rivojlanish xavfini ham kamaytiradi.

«Ammo agar siz juda ko‘p choy ichsangiz, tanin temirning so‘rilishiga xalaqit beradi. Choy tanaga faqat foyda keltirishi uchun kuniga 3-4 stakan iste’mol qilish maqbuldir», deydi shifokor.

Choyni ortiqcha iste’mol qilish uyqusizlikka va organizmning qo‘zg‘aluvchanligini oshirishi mumkin, chunki bu ichimlik tarkibida kofein mavjud.

Shifokor qora choyni qaynoq suv bilan, ko‘k choyni esa 60-80 daraja issiq suvda damlashni tavsiya qildi. Shu bilan birga, bargli choy barglari ikki yoki uch marta, choy paketlari esa bir marta damlanishi mumkin.

Izohlar 0

Izoh qoldirish uchun saytda ro'yxatdan o'ting

Kirish

Ijtimoiy tarmoqlar orqali kiring